ARROGANT STUDIO DONERER HOLDSÆT

I dag tog vi ud til en skole en lille halv time uden for Masaka, hvor vi skulle besøge en skole samt U13-holdet for drenge, som hørte til skolen.

I vores sportstaske havde vi nemlig en gave med til dem.

Takket være en donation fra Arrogant Studio kunne uddele et spritnyt holdsæt til drengene, som I den grad godt kunne bruge et nyt sæt til at træne og spille kamp i – og derfor kom der også hurtigt smil på drengenes ansigter, da vi åbnede tasken, og de kunne se hvide trøjer med tilhørende shorts og strømper.

Der gik ikke lang tid, før de stod skarpt i deres nye fodboldsæt og klar til at træne. Nedenfor er der et par billeder fra træningssessionen:

Men det var ikke den eneste overraskelse, vi havde til drengene.

Smartiie har været så flinke at donere en masse benskinner til os, som vi kan uddele til vores projekter i Uganda, og de blev altså uddelt til dette skolehold, og for mange af dem er det de første benskinner de ejer. Derfor blev smilet endnu større, da de satte benskinnerne ned i strømperne.

SAMARBEJDE MED EL CAMBIO ACADEMY

Vi er utrolig stolte over at kunne annoncere et samarbejde med El Cambio Academy.

Thomas Thor startede El Cambio Academy i Masaka, som er en af de større byer i Uganda, tilbage i 2016. I dag har de 19 spillere i alderen 8-12 år boende på akademiet, men de talentfulde drenge spiller ikke kun fodbold. Udover fodboldtræning flere gange om ugen sørger ECA også for, at spillerne får en 8-årig lang uddannelse og har derudover et ‘character program’, hvor de bl.a. arbejder på drengenes menneskelige udvikling.

Disse tre ting skal medføre, at ECA skaber de fremtidige rollemodeller i Uganda og resten af Afrika og give noget tilbage, når de ender et sted, hvor de kan give noget tilbage til deres samfund – ikke nødvendigvis økonomisk, men især med den viden og værdier de har fået gennem deres tid på akademiet.

Jeppe Rogers Augustsen, der er stifter af Dear Football, er i disse dage i Uganda for at se nærmere på ECA-projektet, og han er dybt imponeret over deres setup.

– Fra første gang vi blev mødt af Thomas, de lokale ansatte, de frivillige og ikke mindst spillerne, har vi oplevet en helt unik aura på akademiet. Det er tydeligt, at de har fat i noget helt specielt, og lige nu er det kun spørgsmål tid, før man ser de store resultater. Vi deler mange af de samme værdier som ECA, og vi vil gerne være med på dette eventyr, lyder det fra Jeppe.

Stifteren af ECA, Thomas Thor, glæder sig også over samarbejdet med Dear football.

– El Cambio Academy indleder samarbejde med Dear Football, da vi har det samme brændende ønske – nemlig at at støtte børn til et bedre liv. Med et samarbejde kan vi gøre store positive forskelle for de, der ikke har meget. Vi er meget glade for at Dear Football har valgt os. Vi vil sammen skabe glæde og udvikling.

Hvad går samarbejdet ud på?

ECA har fundet deres spillere i mindre klubber over hele landet, og Dear Football skal hjælpe udvalgte lokale klubber med fodboldudstyr. Det gælder bl.a. hele holdsæt, overtrækstrøjer, kegler, mål, fodbolstøvler og ikke mindst fodbolde.

Udover at støtte de lokale klubber skal Dear Football også indsamle økonomiske midler til et pigeakademi i 2021. Her starter seks piger på akademiet, og Dear Football være med til at sørge for, at disse piger får samme setup som drengene har i dag – uddannelse, character program og fodboldtræning.

Vi ser frem til et spændende samarbejdet med El Cambio Academy. Hvis du vil hjælpe os med at nå vores mål, kan du støtte med et valgfrit beløb på Mobilepay til 10828 – eller blive medlem ved at betale 29 kroner om måneden. Du kan blive en del af familien her.

Danmarks største fodboldauktion – de første trøjer er ude

I løbet af de sidste måneder har vi brugt tiden på at samle fodboldeffekter ind til Danmarks største fodboldauktion, og nu åbner op for bud på de første effekter.

Pengene, som auktionerne er med til at samle ind, går ubeskåret til et projekt, som vi har lavet i samarbejde med FANT. Projektet er en ny kunststofbane i Sierra Leone, og auktionerne skal være med til at dække anlægningsomkostningerne til den kommende kunststofbane.

Hold dig opdateret på vores hjemmeside over de kommende uger, hvor vi opdaterer med nye trøjer og andre fodboldeffekter.

Husk du også kan støtte vores projekter ved at donere et valgfrit beløb på MobilePay-nummeret 10828. Pengene går også til anlægningen af den nye kunststofbane.

Tjek de nye auktioner her!

PROJEKT: Ny kunststofbane i Aberdeen – sådan kan du hjælpe

 

 

 

Sådan ser underlaget i øjeblikket ud på banen i Aberdeen, Freetown. Det kan snart ændre sig og kan i stedet til at komme til at se således ud:

Dette er fra banen i Hills Station, hvor den første kunststofbane blev anlagt i 2017. Det har været en revolution at få den til Sierra Leone, og nu er en ny kunststofbane på vej – men vi mangler stadig en lille smule for at komme helt i mål.

I samarbejde med FANT – Football for a new tomorrow har vi startet projektet ‘Operation Kunststofbane’, som har til formål at indsamle de sidste økonomiske midler, der vil gøre det muligt at skaffe endnu en kunststofbane til Freetown i Sierra Leone.

Der er transport- og anlægningsomkostninger ved at få kunststofbanen til Sierra Leone, og med jeres hjælp kan vi få dem dækkes. Alle donationer, som vi modtager frem til den 5. oktober, går til dette projekter.

Godkendelsen til at anlægge kunststofbanen er på plads, og det er besluttet, at banen anlægges i Aberdeen, som ligger i den nordlige del af Freetown. Om projektet fortæller Jeppe Augustsen, der er stifter af Dear Football:

– Vi har set, hvor stor en betydning kunststofbanen i Hills Station har haft i den del af byen. Her er det blevet et stort samlingspunkt for de unge mennesker.

– En ny kunststofbane vil også give muligheden for at afholde flere turneringer, som vi har haft stor succes med på Hills Station. Derudover betyder en kunststofbane også, at det fodboldudstyr, som vi har fået doneret, har en længere levetid – og vigtigst af alt bliver chancerne for at blive skadet minimeret, når underlageret ikke længere er hård jord med store og skarpe sten.

Du kan hjælpe os godt på vej ved at støtte projektet med et vilkårligt beløb til 10828 på MobilePay.

Her skal den nye kunststofbane ligge:

HAR DU NOGLE EKSTRA FODBOLDSTØVLER TILOVERS?

Det er desværre ikke alle vores medlemmer, der har et par fodboldstøvler, når der skal trænes.

Det hårde og ujævne underlag gør, at fodboldstøvlerne ikke holder ret længe, og når støvlerne er slidt helt ned og ubrugelige, har vores medlemmer ikke midlerne til at gå ud og købe et par nye. Derfor vil vi gerne bede om din hjælp.

Har du et eller flere par fodboldstøvler, som du aldrig får brugt, så tager vi imod dem med kyshånd. Hvert år sender vi en container ned til Sierra Leone med brugt fodboldudstyr, og vi tager gerne dine fodboldstøvler med næste gang.

Hvis du vil hjælpe, er du meget velkommen til at sende fodboldstøvlerne til følgende adresse:

DEAR FOOTBALL
Østergade 14, 2. sal
8000 Aarhus C
Danmark

Er man bosat i Aarhus eller omegn og vil komme forbi med støvler, er det også en mulighed. Det er vigtigt, at man sender en mail til jeppe@dearfootball, inden man afleverer dem.

NYT TØJ TIL DRENGENE HOS WILBERFORCE

Vi besøgte forleden drengeholdet i Wilberforce Community under en træningssession, og vi havde lidt gaver med til holdet.

Takket være et sponsorat fra Betting Family kunne vi overraske drengene med et splinternyt hummel-sæt.

Artiklen fortsætter under billederne

Rasmus Pajbjerg, som er en af medstifterne af Betting Family, fortæller her, hvorfor de har valgt at støtte op om vores projekter.

– Vi har valgt at støtte Dear Football, fordi det er et projekt, der passer til de værdier, vi selv har. Os, der har stiftet Betting Family har altid haft og vil altid have fodbolden nær os. Vi er vokset op med fodbold og har selv mærket på egen krop, hvilke værdier og redskaber, det har været med til at give os til resten af livet. Det gælder disciplin, team-work og ikke mindst glæde.

– Derudover formår man via fodbold at forene på tværs af køn, alder osv. Det er de ting, som vi gerne vil være med til at udbrede gennem fodbold og vores engagement i Dear Football, siger Rasmus Pajbjerg.

Er du erhvervsdrivende og vil høre om mulighederne for at støtte vores projekter? Så er man mere end velkommen til at skrive en mail til jeppe@dearfootball.dk.

NY SIGNING: Byd velkommen til Mathias

Vi er enormt glade for at kunne byde Mathias Hebo Rasmussen velkommen i Dear Football-familien.

Den 23-årige midtbanespiller forlod i januar Lyngby Boldklub til fordel for den østjyske klub, Vejle Boldklub.

Mathias tiltræder som ambassadør for Dear Football, og med sit navn og netværk håber han på at kunne være med til at gøre en forskel for vores projekter i Sierra Leone.

– Jeg er meget glad for at blive en del af dette projekt. Jeg ved selv, hvor stor en betydning fodbold og foreningslivet kan have – og selvom de danske rammer er en hel del forskellige fra rammerne i Sierra Leone, så er betydningen den samme, så snart bolden er i spil.

– Om man er en ung fodboldknægt i Danmark eller Sierra Leone har man stadig den samme drøm – at blive professionel fodboldspiller.

– Som professionel fodboldspiller har jeg et talerør, og det vil jeg forsøge at udnytte til at gøre en forskel for folk på jorden, som har det en hel del sværere for os danskere, siger Mathias Hebo.

Ofre for lemlæstelse og landminer: Mød heltene fra Flying Stars Amputee

Det er søndag, og klokken er 17.00. Vi er taget en tur ned til Lumley Beach, og der er ikke andet at se end en masse fodboldglade sierra leonere på stranden i Lumley, når det er søndag. Fire træpinde er nok til at lave en bane – to pinde til ét fodboldmål, og så går man ellers i gang.

Efter ti minutters gang og 16 strandbaner senere ser vi Flying Stars Amputee, der spiller lidt længere oppe på strandkanten. Vi bliver mødt med smil og kram af Mohamed Lappia, som er en af lederne af holdet. Med holdnavnet ‘Flying Stars Amputee’ kan man godt regne ud, at det er et hold, der adskiller sig fra de andre hold på stranden i dag.

Alle holdets medlemmer har nemlig et fysisk handicap og mangler enten et ben eller arm. Markspillerne mangler et ben og spiller derfor med krykker, mens målmændene mangler en arm.

Landminder og borgerkrig skyld i amputeringer

Hvert medlem af Flying Stars Amputee har hver deres historie, og de tragiske hændelser har sat sig på nethinden. For de ældre medlemmer har borgerkrigen i 90’erne været skyld i deres lemlæstelser. Nogle har mistet deres ben efter at have trådt på en landmine, som også har slået familiemedlemmer ihjel, mens andre har fået skåret fod af af rebellerne fra krigen.

De yngre medlemmer har en lidt anden historie, hvor infektioner i såret eller ulykker, som har været årsag til en amputering af enten arm eller ben.

Passion og fællesskabet er i højsædet

Udover det fysiske handicap har alle fra Flying Stars noget tilfælles – nemlig passionen for fodbold, hvilket er hele kernen i vores organisation, og det er i den grad til at få øje på, når man ser dem spille.

Der bliver hygget, men fodbolden bliver også taget alvorligt. Der bliver ikke givet ved dørene, og man skulle tro, at man så engelsk fodbold, når man ser de hårde tacklingerne. Men den engelske kulde og regn er i stedet skiftet ud med høj sol og sand.

Vores bidrag

Vi er meget imponeret af Flying Stars Amputee, og det var kærlighed ved første blik, da vi så dem i aktion for første gange. En anden ting, der gør, at vi er helt vilde med dem, er, at de ønsker at skabe deres egen forretning ved at sy tøj og derefter sælge det.

Deres gå-på-mod gør, at vi gerne vil hjælpe dem, og sammen med FANT giver vi dem fodboldudstyr i form af tøj og bolde. Derudover hjælper vi også økonomisk, hvor vi giver et bidrag til deres transportomkostninger. Mange af medlemmerne har langt til banen på Lumley Beach, og derfor hjælper vi dem med at komme frem og tilbage til ugens absolutte højdepunkt.

Slutteligt kan vi oplyse, at vi i øjeblikket er i gang med at støtte dem i at arrangere en landsdækkende fodboldturnering for alle handicaphold i Sierra Leone – og du kan hjælpe Flying Stars Amputee med at komme i mål.

Du kan give et valgfrit bidrag på MobilePay til 10828 og være med til at gøre en forskel!

VELKOMMEN TIL SIMON KJÆR

Vi er meget stolte over at kunne byde den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, velkommen i DEAR FOOTBALL-familien.

Simon Kjær er blevet ambassadør for DEAR FOOTBALL, og vi er meget glade for, at han vil være en del af dette projekt.

  • Fodbold kan bare noget helt specielt – for eksempel bygge bro mellem mennesker over hele verden. Derfor er Dear Football et dejligt projekt – fordi vi allesammen kan huske, hvordan det hele starter: At være barn og bare elske at spille bold, fortæller Simon Kjær.

Simon Kjær har allerede doneret to trøjer, som du kan byde på under vores auktion-sektion; en matchworn og signeret landsholdstrøje samt en matchworn og signeret Sevilla-trøje ligger under vores auktioner.

Første signing på plads: Mads Gottlieb bliver en del af familien

Vi vil gerne byde Mads Gottlieb velkommen i DEAR FOOTBALL-familien.

Mads er nemlig blevet ambassadør for dette projekt og var med i Sierra Leone i starten af marts 2018. Til dagligt lever Mads af at lave videoer på Youtube, hvor han har et stort publikum.

Om sin ambassadørrolle for DEAR FOOTBALL fortæller Mads følgende:

  • Lige siden jeg var en lille dreng, har jeg altid interesseret mig for fodbold. Jeg er kommet i Parken, siden jeg var en helt lille. Jeg var med i Sierra Leone med Jeppe og Johan, hvor jeg virkelig fik et kulturchok, og det gik op for mig, hvor lidt der skulle til for at glæde disse unge mennesker. DEAR FOOTBALLs gør en kæmpe forskel, og det var ikke en svær beslutning for mig, da Jeppe spurgte, om jeg ville være en del af dette projekt.

Velkommen, Mads!